Bäst tid för vassleprotein


Vassleprotein 100

whey 100 klockaNär är de bästa tiderna att ta vassleprotein för att återhämta sig och bygga muskler på bästa sätt?

När det gäller att ta vassleprotein så är det vettigt att försöka konsumera kosttillskottet vassleprotein för bästa resultat. Om du nyss har börjat träna och vill nu komplettera kosten med ett proteintillskott så kan det vara mycket förvirrande när vassleprotein ska intas för de bästa resultaten.

Låt mig ge er ett personligt exempel. När jag först började med styrketräning, långt tillbaka i tiden på mitten av 90-talet så var mitt första proteintillskott ett riktigt äckligt sojaprotein. Detta proteintillskott var alltså inte ett rent vasslebaserad produkt men en billig variant av sojaprotein blandat med mjölkproteiner (whey).

Jag ska säga dig att dessa tidiga proteinpulver blandat med antingen vatten eller mjölk var sega som cement och smakade minst sagt sisådär. Jag hade ingen aning om när man ska ta proteintillskott. Jag tog i princip detta proteinpulver en gång varannan dag. Detta var ett komplett slöseri med pengar utan nytta alls.

Först av allt så var mitt proteinintag mycket inkonsekvent som inte bidrar till att bygga muskler.

Det andra misstaget var att ta det varannan dag, det är inte tillräckligt för att påverka mitt proteinintag tillräckligt.

Hur skulle jag kunna veta när jag skulle ta ett proteintillskott? Det fanns absolut ingen information – Inga forum, inga bloggar , inga Google Answers, ingen ingenting. Om du var en som tränade gym tillbaka i mitten av 90-talet var det inte så mycket information som fanns. Men nu är det annorlunda, nu finns där så mycket information att det istället är svårt att urskilja vad som är bra och vad som är dålig information.

Wheyprotein och dess styrkor

Vassleprotein är ett underbart komplement eftersom det innehåller några riktigt bra egenskaper för muskelbyggnad som de flesta andra proteinkällor inte har.

Det är dess smältbarhet. Vassleproteinisolat till exempel ( den renaste formen av vassleprotein ) är en av de snabbast verkande proteinkällor idag.

När wheyprotein intas som vassleproteinisolat så kan det vara i ditt system kort därefter, och du återhämtar dig på ett bra sätt.

Förutom att vara en av de snabbast verkande proteiner så är vassleproteinisolat också rik på grenade aminosyror ( leucin, isoleucin och valin ).

Dessa aminosyror är mycket viktiga eftersom de hjälper förhindra nedbrytning av muskelprotein under träning och verkar för att bevara musklernas glykogendepåer. Med andra ord innehåller vassleproteinisolat egenskaperna som de flesta muskelbyggande personerna söker efter. Detta är mycket viktigt att förstå.

När ska du ta vassleprotein?

Okej, så nu vet du att vassleprotein är 1 ) enkelt och effektivt att smälta!  2 ) högt värde av de förgrenade muskelbyggande aminosyror BCAA! Allt vi behöver veta nu är när du ska ta ditt vassleproteintillskott för bästa resultat.

Jag har gjort en del forskning och gjort en hel del personliga experiment för att se vad som fungerar bäst. Jag har kommit till slutsatsen att det finns 3 inkörsportar för att pricka maxkraften av vassleprotein till den bästa användningen. Här är vad jag tror är den bästa tiden att ta vassleprotein :

– Så fort du vaknar;

– 40 minuter före träning;

– Omedelbart efter träningspasset.

Låt oss ta en närmare titt på varje punkt för de bästa tiderna att ta vassleprotein.

1 ) så snart du vaknar.

” Få din kropp redo för tillväxt ! “

Vid uppvaknande är din kropp ganska mycket i ett svält-läge. Vare sig du inser det eller inte så har din kropp ett sug efter näring och behöver dessa näringsämnen för att kickstarta sina interna mekanismer för att börja bygga och arbeta. Din kropp är svag och vill ha protein. Ju tidigare du kan få lite protein i din kropp, desto bättre!

Personligen har jag funnit att en vassleproteinisolat dryck blandat med lite yoghurt och apelsinjuice fungerar bäst. Detta är en av de viktigaste tiderna när man ska ta vassleprotein.

Nu är det mycket viktigt och en faktor som verkligen kan öka dina resultat, över en natt! Cirka 45 minuter efter att du har förbrukat din shake vassleprotein så måste du ha en fullständig frukost för maximal muskeluppbyggnad. Genom att göra detta är kan du starta dina organ så dessa får förmåga att använda proteinet effektivt. Tro mig, om du kan följa den här lilla tipset så kommer du snart se dina resultat skjuta i höjden.

2 ) 40 minuter före träning.

” Supercharge din träning ! “

Om du har några ganska intensiva pass så kommer du behöva fylla på med några snabbverkande, högkvalitativa proteiner. Vassleprotein innehåller höga halter av grenade aminosyror som hjälper bevara glykogendepåerna i musklerna. Detta är mycket, mycket viktigt. Eftersom glukos är det organ som är nummer ett som energikälla. höga nivåer av glukos kan garantera bra och intensiva träningspass.

Jag skulle rekommendera att du äter en vassleproteinisolat dryck blandat med lite kolhydrater  för att överladda inför din träning.

3 ) Omedelbart efter träning.

” Den stora hemligheten att bygga stora muskler ! “

På fråga om när du ska ta vassleprotein  är detta också en väldigt viktig tid att inta en snabbverkande proteindrink. Om du bara skulle ha en proteindrink per dag så är det den tiden på dagen för att ta den. Jag ska mycket ärliga här, genom att helt enkelt ta en protein / kolhydrat dryck direkt efter din träning så kommer du att förbättra dina resultat omedelbart!

Jag rekommenderar starkt att du efter din träning äter en snabbverkande proteinkälla såsom vassleproteinisolat och några snabba kolhydrater. Läs mer på hemsidan kosttillskotten.nu som även har bra information om hampaprotein, kaseinprotein och sojaprotein för att nämna några

Varför kolhydrater och protein?

??????När kolhydrater tas med protein ger det en rejäl dos insulin. Insulin sparkar igång kroppens glykogen och gör så att maskinen går på högvarv. Glykogen anses vara den främsta lagringformen av glukos och finns främst i lever och muskler. Glukos levererar organ aktiva vävnader med energi.

Därför kommer insulin att påskynda flödet av glukos och aminosyror in i celler som är vad du absolut vill, och för det andra så aktiverar den ett speciellt enzym som är nödvändigt för glykogensyntesen.

Ytterligare forskning har visat att intag av ett protein / kolhydrat tillskott efter träning utlöser frisättning av tillväxthormon. Goda nyheter för att bygga muskler!

Om du vill bygga muskler så se till att alltid förbruka en dryck som är rik på vassleprotein (vad passar bättre än whey 100?) och kolhydrater efter träningen och inkludera det i din styrketräningskost.

Tips på shake

Testa gärna följande dryck som din “efter träning” shake.

½ dl mager yoghurt

1 skopa ( 2oz ) vanilj vassleproteinpulver – 30 gram protein

1 msk honung

1 ½ dl mager eller 1 % mjölk

1 kopp apelsinjuice

5 gram kreatin

Blanda alla ingredienser i en mixer tills inga klumpar finns. Innehåller : 590 kalorier , 45 gram protein , 93 gram kolhydrater och 6 gram fett.

Kom ihåg att justera ingredienser så att de matchar dina egna näringsbehov. Nu, liksom som med din frukost så kommer du att behöva följa upp detta med en fullständig muskelbyggande måltid ca 1 timme senare. Jag är åter mycket seriös här för om det finns en del som kommer att sätta dig på banan till snabb muskeltillväxt så är detta det. Har du tagit ovan angivna dricka direkt efter träningen, alltså senast 30 minuter. Nu måste du följa upp detta med en fullständig muskelbyggande måltid 1 timme senare.

Där har ni det. Om du klarar av att följa den ovan angivna schemat så är jag 100 % säker på att dina resultat kommer att öka nästan omedelbart. Lycka till!

Till förstasidan whey 100