Det är Whey 100


Whey 100

whey 100Whey 100 är ett proteinpulver som innehåller vassle som är ett mjölkprotein. Vassle är ett väldigt snabbt protein som utvinns ur mjölk, att det är snabbt har gjort det väldigt populärt som kosttillskott då näringen (proteinet) tas upp snabbt av kroppen och du återhämtar dig snabbare än om du skulle tagit ett långsammare protein. Det finns en uppsjö med kosttillskott av vassle på marknaden med whey 100 som det renaste proteinpulvret.

Whey är egentligen en produkt som blir kvar efter framställningen av ost. Även fast det i grunden är en mjölkprodukt så innehåller wheyprotein inte så högt värde laktos, ungefär 1-4 % laktos brukar det sägas. Det innebär att även de som är känsliga för laktos kan oftast konsumera wheyprotein utan besvär. Ett tips om du är laktoskänslig är att gå på just vad den här hemsidan handlar om whey 100 då det innehåller betydligt mindre laktos än tex whey 80.

Köp whey 100 här >

Byggstommarna i wheyprotein domineras av beta-lactoglobulin, serum albumin samt alpha-lactalbumin. Dessa finns i tre olika former, koncentrerat, isolat och till sist hydrolysat. Om byggstommarna i whey domineras av dessa tre så domineras whey 100 proteinpulver av hydrolysat som är den renaste formen av proteinpulver. Därav namnet whey 100. Vassleprotein hydrolysat som är whey 100 är väl “filtrerat” där fett och kolhydrater har tagits bort.

Sammanfattning varför du ska välja whey 100

  • Välj whey 100 när du vill ha så mycket protein som möjligt samtidigt du får så lite kolhydrater som möjligt.
  • Är du känslig mot lektos sa du välja whey 100 då det innehåller minimalt med laktos.
  • Det är det dyraste proteinet men också det mest filtrerade proteinet. Vill du ha det bästa? Då kostar det.

På grund av dess långa tillverkningsprocess så är också whey 100 proteinpulver också det dyraste, men det innehåller en mängd fördelar som till exempel att det tas upp snabbare av kroppen för att det inte behöver hydrolyseras innan. De flesta proteinpulver behöver hydrolyseras innan det kan absorberas och användas för att bygga muskler. Inte nog med det, whey hydrolysat producerar mer insulin, upp till 28% mer än till exempel ett whey isolat (WPI) proteinpulver.

Insulin i sin tur är bland annat bra för att öka fettförbränningen. Blanda dock inte ihop höjda insulinnivåer med kroniskt förhöjda insulinnivåer, som du kan få om du äter för mycket godis och så vidare under en lång tid.

Mer information om insulin här.

Wheyprotein innehåller även höga halter av de grenade aminosyrorna BCAA (branched-chain amino acids)

Fördelar med whey 100

– Snabbt

– Ökar muskeluthålligheten

– Fettförbränningen ökar

– Går lätt att blanda ut i en shake

Det finns så många fördelar med Whey att det blivit det självklara valet nr 1 för speciellt bodybuilders men också av folk som tränar vardagsmotion. Vassleprotein kommer alltid vara ett riktigt populärt kosttillskott och har du inte testat det än är det hög tid nu.

Köp whey 100 här >

Förstasidan whey 100